fbpx

“ЗММ Нова Загора” с мисъл за бъдещето

Our latest product catalog
Download

Поколения машиностроители с любов пренасят професиите си през своите семейства

С радост ви представяме статията за партньорите ни от “ЗММ Нова Загора”, публикувана във вестник “24 часа” и вестник ” Нова Загора рестарт”.

ЗММ Нова Загора, част от групата на Индустриален холдинг България, в своята 53-годишна история е развило най-добрите традиции на българското машиностроене. За този период е надграждана продуктовата структура, като неизменно производството на зъбни колела е било във фокуса. Почти всички български металорежещи машини са със зъбни колела, произведени във фирмата.

В компанията работят около 120 човека от Нова Загора и региона. Много от тях са поколения машиностроители, които с любов пренасят професиите си през своите семейства.

Дружеството работи в тясно сътрудничество с Професионалната гимназия по техника и технологии „Атанас Димитров“ в града. Голяма част от учениците от гимназията провеждат учебната си практика на място в завода и после намират своята реализация в ЗММ Нова Загора.

Един от цеховете
Един от цеховете

През тази година беше реновирана фасадата на основния производствен корпус, което придаде не само модерна визия на сградата, но и повиши нейната енергийна ефективност и създаде по-благоприятни условия на труд за работещите. За следващата година дружеството планира да продължи тези инвестиции.

Водената от компанията политика за опазване, възстановяване и подобряване ‎на околната среда е един от основните приоритети на „ЗММ Нова Загора“ АД. Голяма част от използваната електрическа енергия е от собствената покривна фотоволтаична централа. В процес на съгласуване е и изграждането на по-голяма централа, която ще задоволи изискванията на клиентите на дружеството.

Служителите от ЗММ Нова Загора редовно се грижат за дръвчетата, които посадиха
Служителите от ЗММ Нова Загора редовно се грижат за дръвчетата, които посадиха

На връх 52-годишнината служителите засадиха 52 дървета на една от улиците в града и продължават редовно да се грижат за тях. „Планираме да превърнем това в ежегодна традиция. С тези инициативи дружеството продължава да инвестира в опазване на околната среда и по-доброто екологично бъдеще за идващите поколения”, казва Свилен Сивов, изпълнителен директор на дружеството.

Тук можете да прочетете статията в сайта на 24 часа.

Get in touch

Head office

79 Knyaginya Maria Luiza Blvd, fl. 4, Sofia, 1202

Contact

Phone: +359 (0) 2 981 07 53
E-mail: office@zmmbulgaria.com

Email Us

office@zmmbulgaria.com

The Company is represented by:

Daneta Zheleva – Chairperson of the Board of Directors
Vassil Tzanev – CEO of the Company